Ψυχολογική Υποστήριξη

Στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των μελών μας παρέχεται η υπηρεσία της ψυχολογικής στήριξης των μελών και των οικογενειών τους.

Τι είναι η ψυχολογική στήριξη ;

Η καθημερινή ζωή παρουσιάζεται συχνά στο άτομο με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες και εμπόδια. Η ψυχολογική υγεία αφορά στην αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών από το άτομο, στον τρόπο που αντιδρά απέναντι σε αυτά, και στο αν λαμβάνει ικανοποίηση από την ζωή του. Συχνά το άτομο ή ο γονιός αισθάνεται μεγάλη πίεση στο πώς να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες αυτές, οι οποίες μπορούν να αφορούν οποιοδήποτε ζήτημα (σχολείο, σχέσεις, εργασία, ασθένειες κτλ), και να δημιουργούν φόβο, ανασφάλεια, άγχος, θλίψη, απομόνωση κτλ.

Η ψυχολογική επίδραση μιας χρόνιας πάθησης είναι συχνό φαινόμενο, και αφορά τόσο τα άτομα που πάσχουν από αυτή, αλλά και τις οικογένειες τους. Μία χρόνια πάθηση επηρεάζει όχι μόνο το σώμα μας, αλλά και την ποιότητα ζωής.

Ο ρόλος της ψυχολογικής στήριξης είναι να ανακουφίσει το άτομο, να λάβει στήριξη, να ενδυναμώσει τον εαυτό του, να βελτιώσει τις δεξιότητες του, και τελικά να αναπτύξει μία διαφορετική οπτική σε ζητήματα που τον απασχολούν. Η ψυχολογική στήριξη δεν αφορά μόνο σε ζητήματα που άπτονται μία χρόνιας νόσου, αλλά και σε απλά καθημερινά προβλήματα.

Σε ποιους απευθύνεται ;

Απευθύνεται σε άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις και τις οικογένειες τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Συμβουλευτική / Ψυχολογική στήριξη για παιδιά και εφήβους
  • Συμβουλευτική / Ψυχολογική στήριξη για ενήλικα άτομα που φέρουν την πάθηση ή τους φροντιστές τους
  • Συμβουλευτική γονέων
 

Για οποιαδήποτε πληροφορία και για προγραμματισμό της επίσκεψής σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ψυχολόγο, κυρία Νεφέλη Κρεστενίτη στα τηλέφωνα 210 3616980 -1 ή στο psychologist@mdahellas.gr

Διαβάστε επίσης:

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ