| Ανακοινώσεις

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της 7ης Απριλίου 2020 σχετικά με την αναβολή κάποιων εγχύσεων του φαρμάκου Spinraza σε ασθενείς με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία και των ενεργειών που πραγματοποίησε το MDA Ελλάς σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Το Υπουργείο Υγείας έχει αποστείλει διευκρινιστική εγκύκλιο από τις 08 Απριλίου 2020 στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων υπενθυμίζοντας ότι «όσον αφορά στο θεραπευτικό πρόγραμμα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις θα πρέπει να υλοποιούνται κανονικά από τα μη COVID-19 νοσοκομεία λαμβάνοντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης».

2. Το Υπουργείο Υγείας έχει προβεί σε τηλεφωνική ενημέρωση των Διοικητών όλων των Νοσοκομείων στα οποία το MDA Ελλάς ανέφερε πως υπάρχουν αναβολές των εγχύσεων είτε είναι κέντρα αναφοράς για τον COVID-19 είτε όχι, με την οδηγία να συνεχίσουν κανονικά οι εγχύσεις με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

3. Η φαρμακευτική εταιρεία GENESIS PHARMA προώθησε στους θεράποντες ιατρούς επιστολή με νεότερα δεδομένα αναφορικά με τη βέλτιστη διαχείριση του δοσολογικού σχήματος του Spinraza στο πλαίσιο της πανδημίας του COVID-19. 

Με βάση τα παραπάνω συστήνουμε στα Μέλη μας και στους γονείς των Μελών μας που είχαν αναβολή της έγχυσης τους, όπως έρθουν ξανά σε επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς τους και να προγραμματίσουν εκ νέου την έγχυση. 

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την εξέλιξη της θεραπείας σας.

Comments are closed.