| Ανακοινώσεις

Η κλινική δοκιμή φάσης 3 (REACH) του φαρμάκου losmapimod για την Προσωπο-Ωμο-Βραχιώνιο Μυϊκή Δυστροφία (FSHD) ολοκλήρωσε τις εγγραφές συμμετεχόντων, έχοντας εγγράψει συνολικά 260 άτομα σε κέντρα της μελέτης σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά, σύμφωνα με την εταιρεία Fulcrum Therapeutics.

 Πρόκειται για μια διπλά τυφλή μελέτη του losmapimod το οποίο ελέγχεται έναντι εικονικού φαρμάκου ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του σε ασθενείς με FSHD οι οποίοι θα λάβουν κατά τυχαιοποιημένο τρόπο και με αναλογία 1:1 είτε το φάρμακο losmapimod (από στόματος σε ταμπλέτες των 15mg δυο φορές την ημέρα), είτε το εικονικό φάρμακο για διάστημα 48 εβδομάδων.

Στο διάστημα αυτό θα αξιολογηθούν καταληκτικά σημεία μεταξύ των οποίων: Reachable Workspace (RWS), muscle fat infiltration (MFI), Patient Global Impression of Change (PGIC), and Quality of Life in Neurological Disorders of the Upper Extremity (Neuro QoL UE).

Αποτελέσματα από την μελέτη REACH αναμένονται στο τέλος του 2024, φέρνοντάς μας πιο κοντά στο ενδεχόμενο έγκρισης του φαρμάκου.

Βρείτε εδώ το Δελτίο Τύπου από την εταιρεία:

https://ir.fulcrumtx.com/news-releases/news-release-details/fulcrum-announces-completion-enrollment-phase-3-reach-clinical

Comments are closed.