| Ανακοινώσεις

Τρέχοντα διαθέσιμα δεδομένα από την κλινική δοκιμή REFINE-ALS, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η συνεχής παρακολούθηση συγκεκριμένων βιοδεικτών σε ασθενείς με πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (ALS) μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες για το ρίσκο εξέλιξης της νόσου καθώς και για την απόκριση στο edaravone.  Η εταιρία Mitsubishi Tanabe Pharma America (MTPA) που ανέπτυξε το φάρμακο edaravone για το ALS , κοινοποίησε αυτά τα ευρήματα κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου NEALS (Northeast Amyotrophic Lateral Sclerosis) που πραγματοποιήθηκε 1-3 Νοεμβρίου 2022 στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Ιατρικών Υποθέσεων της MTPA, Gustavo A. Suarez Zambrano MD  σε σχετικό δελτίο τύπου, η μελέτη REFINE-ALS επιτρέπει την αξιολόγηση σημαντικών βιοδεικτών που θα ενισχύσουν την κατανόηση της περιπλοκότητας του ALS  και του ρόλου που μπορεί να παίζει το edaravone κατά της νόσου.

Η μελέτη REFINE-ALS είναι μια μελέτη φάσης 4 που πραγματοποιείται σε κέντρα των ΗΠΑ και του Καναδά και  που έχει ως σκοπό τον ορισμό προγνωστικών βιοδεικτών καθώς και βιοδεικτών φαρμακοδυναμικής που θα μετρούν την αποτελεσματικότητα του RADICAVA® (edaravone) σε ασθενείς με ALS. Η μελέτη αυτή διεξάγεται σε συνεργασία με το NCRI (Neurological Clinical Research Institute) του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης της Βοστώνης και αξιολογεί βιοδείκτες οξειδωτικού στρες, φλεγμονής και νευρωνικής βλάβης, βιολογικές διεργασίες που έχει βρεθεί πως συμβαίνουν στο ALS.

 

Comments are closed.